Ga naar hoofdinhoud

Saskia sprak bij ons tijdens een symposium van de Stichting UNIT Academie ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan over de kwaliteiten van autisme. De kracht van de voordracht van Saskia – bijzonder energiek, verrassend en boordevol informatie – zat hem in het gegeven dat zij na twee sprekers over autisme uitzoomde naar neurodivergentie. Tijdens dat uitzoomen kwamen heel veel items uit de voordrachten van de eerdere sprekers terug, waardoor de voordracht van Saskia het symposium letterlijk tot een afgerond geheel maakte.

Saskia verzorgde binnen de opleiding HRM met succes een gastcollege over neurodiversiteit. Ze brengt theorie tot leven met persoonlijke- en praktijkvoorbeelden, waarbij ze kwaliteiten en talenten van neurodiversiteit benadrukt. Ook gaat ze in op wat organisaties en (HR-)professional kunnen doen ten behoeve van inclusie.Sommige studenten gaven aan dat er voor het eerst in hun leven op een positieve manier naar hun “stoornis” werd gekeken. Dat gevoel gun ik iedereen. Er zijn een paar studenten die na de les bij me kwamen en echt ‘lichter’ in hun vel zaten. Die aangaven dat ze het een verademing vinden om na jaren van labels eindelijk geprezen werden om hun unieke kwaliteiten. Echt tof!

De presentatie van Saskia over neurodiversiteit was geweldig! Ze bracht complexe concepten op een begrijpelijke en toegankelijke manier over, zonder jargon. Haar gebruik van heldere taal en levendige voorbeelden maakte het voor iedereen in het publiek interessant, of je nu een expert was of nieuwkomer op dit gebied.

De presentatie was goed gestructureerd en professioneel uitgevoerd, met ruimte voor vragen en interactie. Het was een geweldige mix van kennis, humor en inspiratie. Haar passie en betrokkenheid zijn aanstekelijk. Ik zou Saskia ten zeerste aanbevelen als spreker voor evenementen over neurodiversiteit, inclusie en bewustwording van neurodivergente individuen. Het was een inspirerende rit vol inzichten en lachen, en ik vertrok met een breder begrip en een glimlach op mijn gezicht!

Back To Top