Ga naar hoofdinhoud

Saskia sprak bij ons tijdens een symposium van de Stichting UNIT Academie ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan over de kwaliteiten van autisme. De kracht van de voordracht van Saskia – bijzonder energiek, verrassend en boordevol informatie – zat hem in het gegeven dat zij na twee sprekers over autisme uitzoomde naar neurodivergentie. Tijdens dat uitzoomen kwamen heel veel items uit de voordrachten van de eerdere sprekers terug, waardoor de voordracht van Saskia het symposium letterlijk tot een afgerond geheel maakte.

Saskia weet met verve haar kennis en kunde over te brengen. Ze speelt in op het publiek en was ook na de sessie nog beschikbaar voor vragen. Fijn dat ze zo toegankelijk is.

Interessant en herkenbaar.

Saskia is een bevlogen spreker, die haar publiek betrokken houdt.

Een welkom ander perspectief.

Saskia verzorgde binnen de opleiding HRM met succes een gastcollege over neurodiversiteit. Ze brengt theorie tot leven met persoonlijke- en praktijkvoorbeelden, waarbij ze kwaliteiten en talenten van neurodiversiteit benadrukt. Ook gaat ze in op wat organisaties en (HR-)professional kunnen doen ten behoeve van inclusie.Sommige studenten gaven aan dat er voor het eerst in hun leven op een positieve manier naar hun “stoornis” werd gekeken. Dat gevoel gun ik iedereen. Er zijn een paar studenten die na de les bij me kwamen en echt ‘lichter’ in hun vel zaten. Die aangaven dat ze het een verademing vinden om na jaren van labels eindelijk geprezen werden om hun unieke kwaliteiten. Echt tof!

Back To Top