Ga naar hoofdinhoud
Het boek

Het is tijd voor een breinvriendelijke werkvloer

In 2023 verscheen bij Business Contact van mijn hand het eerste Nederlandse boek over neurodiversiteit: Als alle breinen werken. Een boek dat bedoeld is om de werkvloer breinvriendelijk(er) te maken. Voor managers, HR adviseurs, voor neurodivergenten zelf en hun collega’s.

Boek van Saskia Schepers over neurodiversiteit
Flaptekst

Als alle breinen werken

Ieder brein is uniek en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen En daar wringt de schoen, want 20% van de mensen heeft een brein dat zodanig anders is dat we er labels als ADHD, dyslexie of autisme aan toekennen. Of hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. Daar kleven vaak stigma’s aan terwijl deze denkers hard nodig zijn : ze zijn de vernieuwers, de criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Inspirerende verhalen van neurodivergenten op allerlei mooie posities die openhartig vertellen over het pad dat ze bewandeld hebben.

Order nu

Bestel het boek bij jouw favoriete webwinkel

Back To Top